Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Zuid-Afrika, Botswana en Zambia 16 dagen

Offerte aanvragen

Een 16-daagse reis vanuit Zuid-Afrika via Mapungubwe National Park, de Khama Rhino Sanctuary en de wildparken in Botswana naar Livingstone in Zambia!

Met deze reis maakt u een 'one way' 4x4 rental reis naar het Noorden. Start is in Zuid-Afrika en eindpunt is Livingstone in Zambia. Optioneel is naar Victoria Falls in Zimbabwe te reizen.

Inclusief zijn o.a. reserveringen voor National Parks in Botswana en Zuid-Afrika. Deze reis is ideaal voor de avontuurlijke reiziger die wil dat de belangrijkste delen van de reis en accommodaties van te voren geboekt zijn. Voorkom teleurstellingen bij de National Parks en bespaar u zelf veel tijd. Maak gebruik van deze self drive pakketreis waarbij de o.a. de kampeerplaatsen in Moremi en Chobe National Park van te voren geboekt zijn.

Onderdeel van de reis zijn een aantal locaties die we gemakkelijk voor u kunnen upgraden naar lodge of en-suite safari tent accommodatie. U kunt dan het avontuurlijke kamperen en self drive afwisselen met comfort en meer luxe.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • alle accommodaties zijn van te voren geboekt
  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Garantie op accommodatie met vaste vertrekdata:
Reizen naar Zuid-Afrika en Botswana zijn erg populair. De mooiste accommodaties in de wildparken raken hierdoor snel volgeboekt. Omdat wij u graag de beste Afrika-ervaring willen bieden, kunt u bij ons ook kiezen voor een vaste vertrekdatum. Bij reizen met vaste vertrekdatum hebben wij de accommodaties ruim van te voren gereserveerd en bent u zeker van de mooiste overnachtingen in Zuid-Afrika en Botswana! In het hoogseizoen hebben wij een groot aantal vaste vertrekdata waar u gebruik van kunt maken.

Wilt u gegarandeerd overnachten bij de mooiste campings in de wildparken? Kies voor vertrek op een vaste vertrekdatum!

Beschikbare vaste vertrekdata voor 2018:

17 augustus - 29 augustus - 4 september - 12 september - 16 september - 18 september - 22 september - 24 september - 30 september

Route aanpassen:
Alle self drive 4x4 reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Bekijk reisroute

Dag 1: Johannesburg
De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht, de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen 's nachts en aankomst is dan in de ochtend van de eerste reisdag. Accommodatie: B&B

Dag 2: Waterberg Wilderness
Deze self drive reis door Botswana en Zuid-Afrika begint met 1 nacht in de Waterberg Wilderness op weg naar het noorden en het Mapungubwe National Park. Hier is het mogelijk om de eerste game drives te maken en vertrouwd te raken met de 4x4 en de kampeeruitrusting. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 180 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 3: Mapungubwe National Park    
Mapungubwe is een relatief nieuw en onbekend National Park. Het heeft historische waarde door de Mapungubwe mensen die hier geleefd hebben. De ligging op de grens met Zimbabwe en Botswana en de confluence van de Sashe en Limpopo rivier maken het uitzicht spectaculair. Daarnaast heeft u een goede kans veel olifanten te zien en zijn er ook enkele neushoorns in het park. Leeuwen en luipaarden komen hier ook voor. U kunt hier game drives maken en relaxen, genieten van de zonsondergang en een braai op de campsite. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 300 km,  ca. 4 uur.

Dag 4: Mapungubwe National Park
Een volledige dag in het Mapungubwe National Park. Game drives en optionele excursies zoals een wandeling. Accommodatie: kamperen.  

Dag 5: Khama Rhino Sanctuary
Vanaf Mapungubwe National Park reist u verder naar het Noorden naar de Khama Rhino Sanctuary. Afhankelijk van de vertrektijd komt u in de middag aan bij Khama. Hier kunt u de laatste neushoorns zien die nog in Botswana leven. Met een beetje geluk ziet u er diverse tijdens de game drive door het park of bij een van de drinkplaatsen vanuit de hide. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 150 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 6: Makgadikgadi/ Kubu Island
Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen is de volgende bestemming in Botswana. Vanaf het zuiden rijdt u eerst over asfalt en gravel wegen. Vervolgens begint het echte 4x4 avontuur waarbij u via een slingerende track over stukken van de zoutpannen gaat rijden. Na diverse veehekken ziet u na enige tijd Kubu Island aan de horizon verschijnen. De campsite is eenvoudig en ligt vlak bij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 7: Gweta
Vandaag
 gaat de reis dwars over de Ntwetwe pan en is zeker een van de 4x4 hoogtepunten van deze self drive reis door Botswana. De stoffige reis wordt beloond met een verblijf bij Planet Baobab in Gweta. Hier kunt u in de middag Gweta verkennen of relaxen bij het zwembad. Reisafstand 110 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 8: Maun
Een korte rit naar Maun. Na zes nachten kamperen verblijft u nu in een lodge. In Maun kunt u diverse zaken regelen voor de reis, boodschappen doen en diesel tanken voor de komende dagen in de wildparken. Accommodatie: chalet. Reisafstand 200 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 9: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
Na de ochtend in Maun vervolgt u de reis naar het Moremi Game Reserve. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta is de bestemming van vandaag. Deze dag staat, nadat u de Buffalo Fence bent gepasseerd, compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien. Ook olifanten en antilopen komen hier veel voor. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 10: Moremi Game Reserve/ Khwai 
De 4x4 reis van Third Bridge naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg veel dieren zult zien. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 11: Chobe National Park/ Savuti
Vanuit Moremi reist u nu naar het noorden en diep het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 12: Chobe National Park/ Ihaha
Een hobbelige rit over zandwegen dwars door het Chobe Park naar Ihaha aan de Chobe Rivier. Eventueel kunt u in de ochtend nog een game drive maken voordat u vertrekt naar Ihaha. Aangekomen bij de Chobe Rivier is het niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 140 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 13: Kasane
Kasane bij de Chobe Rivier is uw volgende bestemming, u kunt langs de Chobe rivier naar het oosten rijden. Onderweg hebt u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg. Olifanten worden regelmatig gezien bij de diverse waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij de Chobe Safari Lodge. Het is hier b.v. mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 14: Livingstone (Zambia)
In de ochtend draagt u de auto over aan het verhuurbedrijf. Vervolgens reist u verder naar Zambia. Rond het middaguur komt u aan bij de lodge in Livingstone bij de Victoria Falls. Accommodatie: Lodge/Hotel op basis B&B. Reisafstand 80 km, reistijd ca. 2 uur.

Optioneel is naar Victoria Falls in Zimbabwe te reizen i.p.v. Livingstone Zambia!

Dag 15: Livingstone (Victoria Falls) 
Een volledige dag om te relaxen bij het hotel, een excursie te maken zoals raften op de Zambezi en natuurlijk de Victoria Watervallen te bekijken! Accommodatie: Lodge/Hotel op basis B&B

Dag 16: Terugvlucht
De laatste dag van de reis. In de loop van de ochtend wordt u vanaf het hotel naar het vliegveld in Livingstone gebracht voor de vlucht terug naar huis. Reisafstand 20 km, reistijd ca. 0,5 uur.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis