Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Namibië Reis Green Season 14 dagen Self Drive

Offerte aanvragen

Ontdek Namibië in de groene tijd. 14 Dagen self drive 4x4 reis door Namibië met als hoogtepunten de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, Himba bij Opuwo en het Etosha National Park.

Met de 4x4 maakt u een rondreis door Namibië met start en eindpunt in Windhoek. In de groene tijd valt er ook in het droge en dorre Namibië redelijk wat regen, met name in het Noorden van het land. De vegetatie kleurt groen en droge rivierbeddingen komen vol met water te staan.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Alle Selfdrive4x4.com pakketreizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Een dag langer, korter of een bestemming toevoegen is geen enkel probleem.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
De eerste dag van u self drive reis waarbij u Namibië gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Accommodatie: B&B. Reisafstand 5 km reistijd ca. 10 min.

Dag 2: Sesriem
Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via de Remshoogte Pas en in de loop van de middag kunt u aankomen in Sesriem. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 330 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire
Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Accommodatie: kamperen (Solitaire omgeving). Reisafstand 120 km (totaal retour zandduinen) + ca. 90km, reistijd ca. 3,5 uur.

Dag 4: Swakopmund
Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. Via het welbekende Solitair en de Kuisib Canyon. Accommodatie is in een bed & breakfast met een uniek uitzicht. In Swakopmund kunt u ook gemakkelijk dineren in een restaurant. Accommodatie: B&B. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 5: Spitzkoppe
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 160 km, reistijd ca. 2 – 3 uur.

Dag 6: Twyfelfontein
Een mooie rit vandaag voor de wielen op weg naar Twyfelfontein door een landschappelijk unieke en mooie route in Damaraland. Organ Pipes en Petrified forest kunt u bezoeken. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230 km, ca. 4 uur.

Dag 7: Opuwo
Vandaag bereikt u het meest noordelijke punt van uw self drive safari door Namibië. Lange route maar zeker een met vele mooie momenten. U zult de eerste Himba’s gaan ontmoeten. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 340 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 8: Kamanjab 
Heerlijk het stof afspoelen in de Rustig Toko Lodge met een mooi zwembad. Accommodatie: B&B. Reisafstand 275 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 9: Etosha National Park (Okaukuejo)
Vanaf Rustik Toko gaat uw Namibië reis nu naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende restcamps. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 240 km, reistijd ca. 3 - 4 uur.

Dag 10: Etosha National Park (Halali)
Een tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan later aan in het Halali restcamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 11: Etosha National Park (Namutoni)
De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Misschien zal het ook afhangen van hoe lang u bij de verlichte waterhole van Halali bent blijven kijken. Deze drinkplaats geeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 100 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 12 en 13: Waterberg National Park
Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied wat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga mee op een guided hike met de plaatselijke rangers. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 390 km, reistijd ca. 4 - 5 uur.

Dag 14: Terugvlucht
Vandaag zit de selfdrive reis er helaas op. Terug naar Windhoek om de 4x4 in te leveren en uw vlucht te pakken. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand 360 km, reistijd ca. 4 uur.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis