Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Namibië Reis 21 dagen compleet

Offerte aanvragen

De meest uitgebreide Namibië reis die u kunt vinden inclusief alle hoogtepunten van dit mooie land in Zuidelijk Afrika.

Met maar liefts 21 dagen tot u beschikking kunt u in een rustig reistempo met u 4x4 huurauto Namibië verkennen. Alle hoogtepunten worden bezocht inclusief de Himba bij Opuwo in het uiterste Noorden. De rode zandduinen bij Sossusvlei, het desolate Deadvlei, de Namib woestijn, Swakopmund en de Atlantische kust, Spitzkoppe, Damaraland, Kaokoland en de Himba, Etosha National Park en het Waterberg Plateau National Park.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Alle self drive reizen zijn aan te passen aan u persoonlijke wensen, een dag langer ergens verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
De eerste dag van u self drive reis waarbij u Namibië gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten in slaan voor de self drive. Accommodatie: B&B.

Dag 2: Marienthal
Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Marienthal. Rijdend richting de Kalahari krijgt men direct een indruk van de uitgestrektheid van Namibië. Een makkelijke eerste reisdag zodat u kunt wennen aan de auto en het links rijden. Aan het begin van de middag kunt u aankomen bij de Kalahari Anib Lodge. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 320 km, reistijd ca. 3-4 uur.

Dag 3: Keetmanshoop
Vandaag verder op weg naar het zuiden. Hier vindt u het Kokerbomenbos en Giant’s Playground, een zeer karakteristieke rotsformatie. De Kokerbomen zijn vreemde en zeldzame Aloë-achtige bomen. De holle stammen worden door de Bosjesmannen gebruikt om hun pijlen in te bewaren. Prachtige landschapsfoto’s zijn hier te schieten. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 280 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 4: Ai Ais/Fish River Canyon
Na het opbreken van het kamp wordt koers gezet naar de één na grootste canyon ter wereld: De Fish River canyon. Daarna is het niet ver meer door een fantastisch landschap richting de warmwater hotsprings van Ai Ais. U kunt hier ontspannen in het warme (45 graden) binnen- en buitenbad. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 270 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 5: Aus
Na eerst nog ’s ochtends vroeg een heerlijk "stoombad" genomen te hebben is er vandaag weer een flinke rit richting het noord/westen. Het landschap en de rust die Namibië brengt gaat u vandaag goed ervaren. In Klein Aus is het heerlijk wandelen en de wilde paarden van Namibië te spotten. Er is zelfs de mogelijkheid om nog een mountainbike trail te gaan doen.  Accommodatie: kamperen. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 6: Sesriem
Vandaag op weg naar, wat door velen wordt beschouwd al het hoogtepunt van hun reis door Namibië: de Sossusvlei. De weg naar Sesriem is trouwens helemaal niet vervelend. Na elke bocht is er wel weer een mooi fotomoment. Niet blijven fotograferen anders kom je niet voor het donker aan… Accommodatie: kamperen. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 7: Sesriem/Sossusvlei
Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 120 km (totaal retour), reistijd ca. 3 uur.

Dag 8: Swakopmund
Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is in een bed & breakfast met een uniek uitzicht. In Swakopmund kunt u ook gemakkelijk uit eten gaan in een restaurant. Accommodatie: B&B. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 9: Spitzkoppe
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 160 km, reistijd ca. 2-3 uur.

Dag 10: Ugab Rhino Camp
Vandaag vervolgt u de 4x4 self drive reis steeds dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Spitzkoppe heeft u de mogelijk om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is wel een extra omweg van ca. 80 km). Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 200 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 11: Twyfelfontein
Een speciale dag waarbij uw 4x4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4x4 en low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn, liggen vandaag voor de wielen op weg naar Twijfelfontein door een landschappelijk unieke en ongekend mooie route in Damaraland. Advies is voor deze rit de gehele dag te gebruiken want hoewel kort is het een echte 4x4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans op het spotten van struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 110 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 12: Grootberg (Hoada Camp)
Voordat er verder richting het noorden wordt gereden bestaat er nog de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het Petrified Forest. Waar u versteende bomen vindt van miljoenen jaren oud. Ook de zeer oude Welwitscha plant (600+ jaar) kan hier gevonden worden. Daarna richting Grootberg. Hier bestaat de mogelijkheid om uw accommodatie op te waarderen en te verblijven in de Grootberg Lodge met haar zwembad met uniek uitzicht. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 130 km, reistijd ca. 2-3 uur.

Dag 13: Khowarib
Niet al te lange rit wederom vandaag zodat u op uw gemak dieper het ruige noorden kunt intrekken. Onderweg zult u Himba’s en Herrero’s kunnen tegenkomen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 140 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 14: Opuwo
Vandaag bereikt u het meest noordelijke punt van uw self drive safari door Namibië. In de middag kunt u een traditioneel Himba dorp bezoeken. Overnachting hier in Opuwo is een heerlijk lodge. Accommodatie: B&B. Reisafstand ca. 160 km, reistijd ca. 3-4 uur.

Dag 15: Cheetah Farm (Kamanjab)
Vandaag op tijd op pad om richting de Otjitotongwe Cheetah Farm te gaan. Hier kunt u oog in oog komen met zowel tamme als ook wilde jachtluipaarden. Ideale foto mogelijkheden waarbij u zeer nabij kan komen (en zelfs deze prachtige dieren kunt aanraken).  Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 300 km, reistijd ca. 4-5 uur.

Dag 16: Etosha National Park (Okaukuejo)
Vanaf de Cheetah Farm gaat uw self drive reis nu naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende restcamps. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 240 km, reistijd ca. 3-4 uur.

Dag 17: Etosha National Park (Halali)
Een tweede dag in Etosha National Park, u heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later aan in het Halali restcamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 18: Etosha National Park (Namutoni)
De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Misschien zal het ook afhangen van hoe lang u bij de verlichte waterhole van Halali bent blijven kijken. Deze drinkplaats geeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 19: Waterberg Plateau National Park
Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet (werelds grootste). Daarna is verder door naar Waterberg. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 390 km, reistijd ca. 4-5 uur.

Dag 20: Waterberg Plateau National Park
Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied wat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga mee op een guided hike met de plaatselijke rangers. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 0 km, reistijd ca. geen.

Dag 21: Windhoek (terugvlucht)
De laatste dag van uw Namibië reis, na het inleveren van de 4x4 auto bij het depot in Windhoek wordt u d.m.v. een shuttleservice afgezet op het vliegveld. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand ca. 335 km, reistijd ca. 4 uur.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis