Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Namibië Reis 14 dagen lodge

Offerte aanvragen

Een 14-daagse comfortabele 4x4 rondreis door Namibië waarbij u gaat verblijven in lodges en b&b accommodaties.

Deze Namibië reis is de perfecte lodge reis waarbij u de verschillende hoogtepunten van Namibië gaat bezoeken. U reist met een betrouwbare 4x4 huurauto langs de verschillende lodges en accommodaties. Basis is full board of b&b afhankelijk van de lodge/accommodatie. Deze 4x4 reis door Namibië is uitermate geschikt voor u als de beschikbare tijd beperkt is of wanneer u de self drive reis wilt combineren met een verblijf in bijvoorbeeld Botswana of Zuid-Afrika. Populair is een verlenging van enkele dagen in de Kaapprovincie (Kaapstad, Stellenbosch e.o.).

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen, een dag langer ergens verblijven of een andere lodge toevoegen is geen probleem.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
De eerste dag van u self drive reis waarbij u Namibië gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Accommodatie: Arebbush Lodge.

(Optioneel is een accommodatie buiten Windhoek op weg naar Sossusvlei / Sesriem).

Dag 2: Sesriem
Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Solitaire (bekend van het boek van Ton van der Lee) en aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem. Accommodatie: Sossus Lodge. Reisafstand 330 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 3: Sesriem
Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Accommodatie: Sossus Lodge. Reisafstand 120 km (totaal retour), reistijd ca. 3 uur.

Dag 4: Swakopmund
Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is in een bed & breakfast met een uniek uitzicht. In Swakopmund kunt u ook dineren in een restaurant. Accommodatie: The Stilz. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 5: Uis
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Onderweg kunt u Cape Cross of Spitzkoppe bezoeken. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis; Uis. 
Accommodatie: Randberg White Lady Lodge. 

Dag 6: Twyfelfontein
Een speciale dag waarbij uw 4x4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4x4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn. Op weg naar de Twyfelfontein rijdt u door een uniek en ongekend mooi landschap in Damaraland. Advies is voor deze rit de gehele dag te gebruiken. Want hoewel de route qua afstand klein is,  is het een echte 4x4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans op het spotten van struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. Accommodatie: Twyfelfontein Lodge. 

Dag 7: Grootberg
Voordat er verder richting het noorden wordt gereden, is er nog de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het Petrified Forest. Waar u versteende bomen vindt van miljoenen jaren oud. Ook de zeer oude Welwitscha plant (600+ jaar) kan hier gevonden worden. Daarna rijdt u door richting Grootberg. Accommodatie: Grootberg Lodge. 

Dag 8: Grootberg
Vandaag zijn er genoeg activiteiten te doen. Deze worden georganiseerd door de lodge (voor eigen kosten). U kunt op zoek naar olifanten of neushoorns, een 3 uur durende wandeling maken met gids op zoek naar flora en fauna of een excursie maken naar een Himba dorp. Na afloop kunt u in de lodge onder het genot van een drankje genieten van het prachtige uitzicht. Accommodatie: Grootberg Lodge. 

Dag 9: Etosha National Park/ Dolomite
Vandaag gaat uw self drive reis verder naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende lodges. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de lodges zijn een echte aanrader. Accommodatie: Dolomite Camp

Dag 10: Etosha National Park/ Okaukuejo
Een tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna vertrekken. U komt dan later aan in het Okaukuejo Restcamp. Accommodatie: Okaukuejo Restcamp. 

Dag 11: Etosha National Park/ Namutoni
De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een game walk te maken rond het kamp of direct de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Accommodatie: Namutoni Restcamp. Reisafstand ca. 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 12: Waterberg Plateau National Park
Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet (werelds grootste). Daarna rijdt u verder met de 4x4 auto door naar Waterberg. Accommodatie: B&B. Reisafstand ca. 390 km, reistijd ca. 4-5 uur.

Dag 13: Waterberg Plateau National Park
Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied dat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga mee op een guided hike met de plaatselijke rangers. Accommodatie: B&B. Reisafstand ca. 0 km, reistijd geen.

Dag 14: Windhoek (terugvlucht)
De laatste dag van uw Namibië reis, na het inleveren van de 4x4 auto bij het depot in Windhoek wordt u met een shuttleservice afgezet op het vliegveld. Accommodatie: n.v.t. reisafstand ca. 335 km, reistijd ca. 4 uur.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis