Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Namibië Reis 14 dagen Himba en Kaokoland

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke 14-daagse self drive 4x4 rondreis door Namibië. Hoogtepunten Spitzkoppe, de Himba in het Kaokoland en het Etosha National Park.

Met uw 4x4 maakt u een bijzondere rondreis door Namibië met start en eindpunt in Windhoek. Op het reisprogramma van deze self drive staan o.a. de Spitzkoppe, het Kaokoland en de Epupa Falls, het Etosha National Park en Damaraland. 

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Alle Selfdrive4x4.com pakketreizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Een dag langer, korter of een bestemming toevoegen is geen enkel probleem.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
De eerste dag van uw 4x4 self drive reis door Namibië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Accommodatie: B&B.

Dag 2: Spitzkoppe
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis; de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 275 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 3: Ugab Rhino Camp
Vandaag vervolgt de 4x4 self drive reis dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Ugab Rhino Camp heeft u de mogelijkheid om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is een extra omweg van ca. 80 km). Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 200 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 4: Twyfelfontein
Een speciale dag waarbij u 4x4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4x4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn, staan vandaag op het programma. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u door een unieke en ongekend mooie route in Damaraland. De afstand vandaag is vrij kort, maar de route is een echte 4x4 track waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans op het spotten van struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 95 km, reistijd ca. 5-6 uur.

Dag 5: Khowarib
Vandaag staat een niet al te lange rit op de planning. U kunt op uw gemak dieper het ruige noorden in trekken. Onderweg zult u Himba’s en Herrero’s kunnen tegenkomen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 180 km, reistijd ca. 3-4 uur.

Dag 6: Opuwo
Vandaag bereikt u Opuwo in het Noorden, een kleine stad in het Kaopkoland. Na een aantal nachten kamperen, is de overnachting in Opuwo heerlijk in een lodge. Accommodatie: B&B. Reisafstand ca. 160 km, reistijd ca. 3-4 uur.

Dag 7: Epupa Falls
Na het ontbijt in de lodge reist u verder naar de Epupa Falls. Hier stort de Kunene rivier zich naar beneden. Door het vele water en de brede rivier is er een soorte delta ontstaan met hoge palmbomen. U heeft tijd om de Himba te bezoeken en de watervallen te bekijken. U kampeert vlak naast de falls tussen de palmbomen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 175 km reistijd ca. 2-3 uur. 

Dag 8: Kunene River
Vandaag een korte rit langs de rivier naar het Oosten en de Kunene River Lodge. Er zijn enkele (meestal) droge rivierbeddingen. Recent is de weg verbeterd en alleen in de regentijd bestaat de kans dat u om moet rijden. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 90 km reistijd ca. 2-3 uur.

Dag 9: Etosha National Park (Olifantsrus)
Vanaf de Kunene River Lodge heeft u twee opties om naar Olifantsrus te reizen. Via Ruacana of Opuwo. De bestemming is Olifantsrus in het Etosha National Park. Een locatie die in het verleden als aboittair is gebruikt voor de slacht van een groot aantal olifanten. Tegenwoordig is er een mooie campsite met uitzichttoren en verlichte drinkplaats. In totaal gaat u vier nachten in Etosha verblijven in vier verschillende restcamps. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 300-350 km reistijd ca. 4-6 uur.

Dag 10: Etosha National Park/ Okaukuejo
Vanaf Olifantsrus reist u nu verder door het Etosha National Park. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 120 km, reistijd ca. 3-4 uur.

Dag 11: Etosha National Park/ Halali
Een derde dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan later aan in het Halali restcamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 12: Etosha National Park/ Namutoni
De vierde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Dit hangt waarschijnlijk ook af van hoe lang u bij de verlichte waterhole van Halali bent blijven kijken, deze drinkplaats geeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 13: Erindi Game Reserve
In de ochtend verlaat u Etosha. Een wat langere rit over asfalt staat op het programma en wij adviseren vroeg te starten. Het laatste wildreservaat van deze reis, Erindi, is een private reserve met een mooie camping en waterhole. U kunt zelf rondrijden of een sunset game drive boeken met een gids. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 470 km, reistijd ca. 5-6 uur.

Dag 14: Windhoek (terugvlucht)
De laatste dag van uw Namibië reis. Na het inleveren van de 4x4 auto bij het depot in Windhoek wordt u d.m.v. een shuttleservice afgezet op het vliegveld. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand ca. 335 km, reistijd ca. 4 uur.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis