Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Namibië & Botswana Self Drive 24 dagen

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4x4 rondreis met de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met de safari dieren & natuur van Botswana.

U gaat twee bijzondere landen van Zuidelijk Afrika verkennen tijdens deze 4x4 safari. Een mooie combinatie tussen ruige en ongerepte natuur in Namibië en de avontuurlijke wildparken in Botswana. Op het reisprogramma van deze self drive staan o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve (Okavango Delta). De wildparken in Botswana staan garant voor het zien van de safari dieren in een echte Afrika & bush setting. Kamperen midden in de natuur van Botswana.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen: 

  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
  • inclusief support en professioneel safari reisadvies.
  • inclusief gebruik van GPS met de laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB.
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en).

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Bushcamper of Trax  4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Garantie op accommodatie met vaste vertrekdata:
Reizen naar Namibië en Botswana zijn erg populair. De mooiste accommodaties in de wildparken raken hierdoor snel volgeboekt. Omdat wij u graag de beste Afrika-ervaring willen bieden, kunt u bij ons ook kiezen voor een vaste vertrekdatum. Bij reizen met vaste vertrekdatum hebben wij de accommodaties ruim van te voren gereserveerd en bent u zeker van de mooiste overnachtingen in Namibië en Botswana! In het hoogseizoen hebben wij een groot aantal vaste vertrekdata waar u gebruik van kunt maken.

Wilt u gegarandeerd overnachten bij de mooiste campings in de wildparken? Kies voor vertrek op een vaste vertrekdatum en vraag gelijk een offerte aan!

Laatst beschikbare vaste vertrekdata in 2018:

7 augustus t/m 30 augustus 
13 augustus t/m 5 september
17 augustus t/m 9 september
19 augustus t/m 11 september
25 augustus t/m 17 september

Buiten deze reisdata zijn voor juli en augustus de reizen op aanvraag. Bel 035-7600418 voor meer informatie.

Route aanpassen:
Deze reis aanpassen aan uw persoonlijke wensen is altijd mogelijk. Bijvoorbeeld de reis inkorten tot 21-23 dagen of een extra bestemming toevoegen is geen enkel probleem. Bij minder dan 22 dagen is het advies de one-way reisroute Windhoek-Victoria Falls te kiezen.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek (routeschema 2018)
De eerste dag van uw self drive reis waarbij u zowel Namibië en Botswana gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Onderweg zijn er genoeg kleinere winkels beschikbaar maar geen grote supermarkten. Accommodatie: B&B. 

Dag 2: Sesriem
Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Solitaire (bekend van het boek van Ton van der Lee) en aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 330 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 3: Sossusvlei/Solitaire
Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Na een dag vol nieuwe indrukken overnacht u in Solitaire. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 170 km (totaal retour Sossusvlei en naar Solitaire), reistijd ca. 4 uur.
 
Dag 4: Swakopmund
Na de twee nachten bij de zandduinen & Sesriem gaat uw self drive reis verder naar de volgende bestemming: Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is een bed & breakfast. In Swakopmund kunt u ook gemakkelijk gaan dineren in een restaurant. Accommodatie: B&B. Reisafstan 350 km (totaal), reistijd ca. 5 uur.

Dag 5: Spitzkoppe
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige rotsen van Spitzkoppe. Op weg naar Spitzkoppe heeft u de mogelijkheid om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is wel een extra omweg van ca. 130 km). Accommodatie: kamperen. Reisafstand 140 km (totaal), reistijd ca. 3-4 uur.
 
Dag 6: Ugab Rhino Camp
Vandaag vervolgt u de 4x4 self drive reis steeds dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 275 km, reistijd ca. 4 uur.
 
Dag 7: Twyfelfontein
Een speciale dag waarbij uw 4x4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4x4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u door een landschappelijk ongekend mooie route in Damaraland. Wij adviseren de hele dag te gebruiken voor deze rit. Ondanks dat het een kleine afstand is, is het een echte 4x4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn te spotten. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 100 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 8: Etosha National Park (Okaukeujo)
Vanaf Twyfelfontein gaat uw self drive reis nu naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. Accomodatie: kamperen. Reisafstand 240 km, reistijd ca. 3 - 4 uur.
 
Dag 9: Etosha National Park (Halali)
De tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukeujo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later aan in het Halali restcamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 100 km, reistijd ca. 5-6 uur (game drives).
 
Dag 10: Etosha National Park (Namutoni)
De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Dit kan ook afhangen van hoe lang u bij de verlichte waterhole van Halali bent blijven kijken. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 100 km, reistijd ca. 5-6 uur (game drives).
 
Dag 11: Rundu
In de ochtend heeft u nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni kamp. Vervolgens breekt u het kamp op laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Rundu is een asfaltweg. Onderweg kan een stop gemaakt worden bij de Hoba meteoriet en kunt u bijvoorbeeld proviand inslaan in de stad (Grootfontein). Accommodatie: B&B. Reisafstand ca. 420 km, reistijd ca. 6 uur.
 
Dag 12: Okavango Delta (Ngepi Camp)
De reis naar Ngepi Camp is een eenvoudige, maar lange rit van 425 km. Ngepi Camp is gelegen aan de Okavango rivier in de "pan handle" van de Okavango Delta. Onderweg passeert u diverse plaatsjes en souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aanbiedt. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 425 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 13: Okavango Delta (Ngepi Camp)
Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is mogelijk deze dag te relaxen of een activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak op het water van de Okavango Delta. Accommodatie: kamperen.
 
Dag 14: Kasane (Botswana)
Na de rustdag in de Okavango Delta Pan Handle rijdt u nu verder met uw 4x4 huurauto naar het Oosten. De bestemming voor vandaag is Kasane in Botswana, gelegen op de grens met Namibië, Zambia en Zimbabwe. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 450 km, reistijd ca. 6 uur.
 
Dag 15: Kasane (Victoria Falls)
Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.
 
Dag 16: Kasane (Chobe National Park)
Een tweede dag te besteden in en rond Kasane. Het is mogelijk een ochtend game drive te maken in het Chobe National Park. Op het heetst van de dag is het advies te rusten en in de namiddag is het mogelijk een sunset cruise te maken op het water van de Chobe Rivier. Vanaf het water heeft u een perfect uitzicht op alle safari dieren die aan het einde van de middag komen drinken op de oevers van de Chobe River (grenzend aan het Chobe National Park). Accommodatie: kamperen.
 
Dag 17: Chobe National Park/ Ihaha
Een korte rit qua afstand dwars door het Chobe Park aan de Chobe Rivier. Hoewel de afstand minder dan 40km is kan de reis meerdere uren duren. Dit is een volwaardige game drive en met een beetje geluk ziet u diverse grote safari dieren tijdens deze rit. Het is niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 38 km, reistijd ca. 2 uur.
 
Dag 18: Chobe National Park/ Savuti
Na de Chobe Riverfront reist u nu naar het Zuiden en dieper het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km, reistijd ca. 5 uur. 
 
Dag 19: Moremi Game Reserve/ Khwai
De 4x4 reis van Savuti naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgt naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5-7 uur.
 
Dag 20: Moremi Game Reserve/ 3rd Bridge
Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta. Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, olifanten, antilopen, hyena’s en luipaarden te zien. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 55 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 21: Maun
Na de ochtend game drive gaat deze selfdrive4x4 reis nu terug naar de bewoonde wereld. Na vier nachten in de wildparken nu het comfort van een chalet bij de lodge in Maun. Een aangename afwisseling. Accommodatie: B&B. Reisafstand 125 km, reistijd ca. 3,5 uur
 
Dag 22: Kalahari Woestijn/ Ghanzi (Dqae Qare)
Vanaf Maun start de terugreis naar Windhoek. Eventueel kan er een rondvlucht boven de Okavango Delta gemaakt worden in de vroege ochtend. De rit naar Ghanzi midden in de Kalahari Woestijn is een makkelijke reis. Na de zandwegen door de parken rijdt u nu weer op een asfaltweg. Wanneer u op tijd aan komt is het mogelijk nog een activiteit te ondernemen met de Bushmen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 300 km, reistijd ca. 3,5 uur.
 
Dag 23: Windhoek (Namibië)
Na het ontbijt rijdt u naar Windhoek en levert u de auto in bij de verhuurder aan het einde van de middag. Accommodatie: B&B. Reisafstand 530 km, reistijd ca. 5-6 uur.
 
Dag 24: Windhoek en terugvlucht
De laatste dag van de reis. Er is tijd om wat souvenirs te kopen bij bijvoorbeeld het craft centre midden in de stad. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht wordt op tijd naar het vliegveld gebracht. 
Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis