Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Botswana Safari Self Drive 11 dagen

Offerte aanvragen

Moremi Game Reserve, het Chobe National Park en Kubu Island, 11 dagen Botswana self drive safari.

Deze korte selfdrive4x4 reis heeft als start en eindpunt Kasane in het Noord-Oosten van Botswana. Vanuit Kasane kunt u vrij gemakkelijk doorreizen naar Victoria Falls in Zimbabwe of Livingstone in Zambia. Beide plaasten liggen bij de Victoria Watervallen. Vluchten van en naar Kasane zijn beschikbaar (direct vanaf Johannesburg). Tevens kunt u vliegen naar Livingstone of Victoria Falls airport.

Met deze 11-daagse reis bezoekt u het Chobe National Park, Savuti, het Moremi Game Reserve en de Makgadikgadi Zoutpannen inclusief Kubu Island. Bij elkaar een mooie en zeer avontuurlijke self drive vakantie. De 11-daagse reis kan goed gecombineerd worden met een ander reisonderdeel in b.v. Zuid-Afrika of Namibië. Optioneel is de grens over te steken met Zimbabwe en de laatste twee nachten te verblijven in Victoria Falls.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel is deze reis aan te passen met start en eindpunt in Maun. Tevens kan een one-way route Maun - Kasane (of andersom) gereden worden.

Bekijk reisroute
Reisbeschrijving: 

Dit is de reisroute met de klok mee. Een aantal reisdata kent een tegengestelde reisroute met start in Kasane. Vervolgens reist u eerst naar Ihaha en daarna Chobe Savuti.

Dag 1: Kasane (Botswana)
Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na de overdracht van de 4x4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10 km, reistijd ca. 15 minuten.

Dag 2: Elephant Sands
De tweede dag van uw verblijf in Botswana, u rijdt met de 4x4 huurauto vandaag naar het Elephant Sands camp bij Nata. In de ochtend is er tijd om nog een game drive te maken bij de Chobe River. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.

Dag 3: Kubu Island
Vanaf Elephant Sands rijdt u door naar het zuiden en Nata aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen. Na een stoffige en avontuurlijke rit over tracks door de bush komt u aan bij het Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen van Botswana. De reis wordt beloond met het bijzondere Kubu Island, een rotseiland vol met prachtige Baobab bomen. De campsite is eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 120 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 4: Maun
In de vroege ochtend is er nog tijd om het Kubu Island te verkennen. Daarna reist u een stukje terug naar een van de cattle fences. Vervolgens gaat deze reis dwars over de Ntwetwe pan richting Gweta en Maun. Deze rit is zeker een van de 4x4 hoogtepunten van deze self drive reis door Botswana. Rond het middaguur bent u in Gweta, tijd voor lunch en een korte stop. De route van Gweta naar Maun gaat over een asfaltweg. Accommodatie: lodge. Reisafstand 395 km, reistijd ca. 7 uur.

Dag 5: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Vervolgens gaat uw selfdrive4x4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en  luipaarden te zien. Olifanten en antilopen worden hier ook veel gezien. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca 3 uur.

Dag 6: Moremi Game Reserve/ Khwai
Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 7: Chobe National Park/ Savuti
De 4x4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5-7 uur.

Dag 8: Chobe National Park/ Ihaha
Na Chobe National Park Savuti reist u nu het noordelijk deel van het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 9 en 10: Kasane/ Victoria Falls
Twee volledige dagen vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.

(optioneel is in plaats van een dagtrip naar de Victoria Falls, de grens over te steken met de huurauto en twee nachten in Victoria Falls te verblijven om langer te kunnen genieten van dit gebied. NB deze kosten zijn niet inclusief bij de reis.) 

Dag 11: Kasane (terugvlucht) 
De laatste dag van u Botswana reis, na het inleveren van de 4x4 auto reist u verder naar uw volgende bestemming.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis