Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Botswana Kalahari Green Season Special 14 dagen

Offerte aanvragen

Botswana Green Season Special. 14 Dagen self drive reis speciaal bedoel voor self drive reizigers die graag in het groene seizoen reizen maar niet dwars door de modder in Moremi en Chobe willen rijden.

Een avontuurlijke self drive door Botswana waarbij o.a. de Central Kalahari bezocht wordt. Het grote voordeel van reizen in de groene (zomer) tijd is dat u veel jonge dieren zult zien, weinig andere toeristen zult tegenkomen en een echte avontuurlijke reis zult maken waarbij een 4x4 essentieel is.

Naast deze 'Special' reis is ook de 'Adventure' variant met de doorsteek door Moremi en Chobe beschikbaar. Zie onze Botswana Kalahari Green Season Adventure reis.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel is de reis te starten en te eindigen in Maun. Tevens is het mogelijk meerdere nachten toe te voegen aan het verblijf in de Central Kalahari.

Bekijk reisroute
Dag 1: Kasane
De eerste dag van de reis, aankomst in Kasane. Overdracht/instructie 4x4 is bij het vliegveld. Een leuke campsite aan de Chobe Rivier, met een uitstekend restaurant wacht op jullie. Accommodatie: Kamperen. Reisafstand 5 km. reistijd ca. 10 min.

Dag 2: Nata
Het eerste deel van de reis van vandaag gaat richting het zuiden naar de Makgadikgadi zoutpannen. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Nata Bird Sanctuary. Accommodatie: Lodge (B&B). Reisafstand: 320 km, ca. 4 uur.

Dag 3: Makgadikgadi National Park
Na het verlaten van de "bewoonde wereld" gaat u vandaag op zoek naar wildlife in de bush. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over asfalt, het tweede deel gaat over sandtracks. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 220 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 4: Central Kalahari Game Reserve
Na het pontje over de Boteti rivier gaat u op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, Bat Eared Foxes en een Honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de Gemsbok met zijn lange hoorns en de Sprinkbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 165 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 5: Central Kalahari Game Reserve
Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van het grootste wildpark in Botswana met een overnachting in de fameuze Passarge Valley. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 60 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 6: Central Kalahari Game Reserve
Deze dag brengt u diep in de Central Kalahari door. Ervaar de uitgestrektheid van de Kalahari ten volle. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 75 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 7: Maun
Een lange reisdag terug naar de beschaving waar een leuke lodge op uw wacht! Accommodatie: Lodge (B&B). Reisafstand 280 km. reistijd ca. 5 uur.

Dag 8 en 9: Bagani (Namibië)
De reis naar Ngepi Camp gelegen aan de Kavango rivier in de "pan handle" van de Okavango Delta is een eenvoudige maar lange rit van 440 km. Vanuit Ngepi Camp kunt u een spectaculaire mokoro trip maken of het nabij gelegen Mahango NP bezoeken. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 440 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 12: Caprivi (Kongola)
Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 3,5 uur.

Dag 10 en 11: Chobe National Park (Riverfront)
Dit gedeelte van het Chobe National Park is packed with wildlife! Op de zanderige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 200 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 13: Kasane
Twee volledige dagen vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Een aanrader is zeker de sunset cruise op de Chobe rivier! Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 14: Terugvlucht
Vandaag zit het er helaas op. Terug naar het vliegveld om de 4x4 in te leveren en uw vlucht te pakken. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand 5 km, reistijd ca. 10 min.

NB optioneel is deze reis te starten en/of te eindigen in Kasane of bij de Victoria Falls (Zimbabwe of Zambia).
Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis