Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Botswana Kalahari Green Season Adventure 14 dagen

Offerte aanvragen

Botswana in het groene seizoen. 14 Dagen Adventure self drive reis speciaal bedoel voor meer ervaren self drive reizigers. Bezoek de Kalahari en reis dwars door Moremi en Chobe in de groene tijd.

Een avontuurlijke self drive door Botswana waarbij de omstandigheden in de wildparken zwaar kunnen zijn met modderige wegen en af en toe een regenbui. Grote voordeel van reizen in de groene (zomer) tijd is dat u veel jonge dieren zult zien, weinig andere toeristen zult tegenkomen en een echte avontuurlijke reis zult maken waarbij een 4x4 essentieel is.

Naast deze 'Adventure' reis is ook de variant zonder de doorsteek door Moremi en Chobe beschikbaar. Zie onze Botswana Kalahari Green Season Special reis.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel is deze reis te starten en te eindigen in Kasane. Tevens is het mogelijk meerdere nachten toe te voegen aan het verblijf in het Moremi Game Reserve en het Chobe National Park.

Auto upgrade:
De standaard Hilux double cab kan gebruikt worden voor deze reis. Een zwaardere Landcruiser kan tegen meerprijs geleverd worden. 

Bekijk reisroute

Dag 1: Maun
De eerste dag van de reis, aankomst in Maun. Overdracht/instructie 4x4 is bij het vliegveld. Daarna direct in actie om voorraden in te slaan voor de Central Kalahari. De eerste nacht brengt u door in een leuke lodge om bij te komen van de vlucht! Accommodatie: Lodge. Reisafstand 15 km. reistijd ca. 20 min.

Dag 2: Central Kalahari Game Reserve
Een flinke reisdag die u meteen diep in de Central Kalahari gaat brengen. Van asfalt naar zand en de enorme uitgestrektheid van de Kalahari. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 280 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 3: Central Kalahari Game Reserve
Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van het grootste wildpark in Botswana met een overnachting in de fameuze Passarge Valley. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 75 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 4: Central Kalahari Game Reserve
U gaat op zoek naar de Kalahari Leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, Bat Eared Foxes en een Honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de Gemsbok met zijn lange hoorns en de Sprinkbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 60 km, reistijd ca. 3 uu.r

Dag 5: Makgadikgadi National Park
Na het verlaten van de Kalahari wacht u een pontje die u over de Boteti rivier gaat brengen om in het Makgadikgadi National Park te komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 165 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 6: Nata
Na de Central Kalahari en de Makgadikgadi staat nu de "bewoonde wereld" van Nata op het reisprogramma. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfalt weg. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 220 km, ca. 3 uur.

Dag 7 en 8: Kasane
Twee volledige dagen vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Een aanrader is zeker de sunset cruise op de Chobe rivier! Accommodatie: kamperen. Reisafstand 320 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 9: Chobe National Park (Riverfront)
Dit gedeelte van het Chobe National Park is packed with wildlife! Op de zanderige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de ochtend komt u aan in Ihaha aan de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 10 en 11: Chobe National Park (Savuti)
Na de Chobe Riverfront reist u nu naar het Zuiden en dieper het Chobe National Park in. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel die door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 12: Moremi Game Reserve (Khwai)
De 4x4 reis van Savuti naar Khwai in het Moremi Game Reserve is één grote game drive waar watercrossings zeker aan bod gaan komen. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 110 km, reistijd 5 uur.

Dag 13: Maun
Een lange reisdag terug naar de beschaving waar een leuke lodge, met een uitstekend restaurant op uw wacht! Accommodatie: Lodge. Reisafstand 15 km. reistijd ca. 20 min.

Dag 14: Terugvlucht
Vandaag zit het er helaas op. Terug naar het vliegveld om de 4x4 in te leveren en uw vlucht te pakken. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand 15 km, reistijd ca. 20 min. 

NB optioneel is deze reis te starten en/of te eindigen in Kasane of bij de Victoria Falls (Zimbabwe of Zambia).

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis