Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Cross Border Info

Veel van onze self drive 4x4 reizigers gaan meerdere landen bezoeken in Zuidelijk Afrika. Bij de 4x4 autohuur wordt een cross border document verstrekt (cross border permit), de kosten daarvan zijn in de meeste gevallen reeds van te voren opgenomen in de selfdrive4x4.com factuur.

Bij de verschillende grensovergangen moeten meestal nog kleine bedragen lokaal betaald worden (road tax of carbon tax). Deze kosten verschillen per land en soms ook per grensovergang. Grensovergangen met Namibië, Botswana en Zuid-Afrika geven over het algemeen geen problemen.

Voor landen zoals Zimbabwe en Mozambique moet er aan de grens ook een extra 3rd party verzekering gekocht worden.

Met name bij grensovergangen naar de 'meer Afrika' landen zoals Zimbabwe (vooral de Beitbridge borderpost), Zambia, Malawi, Mozambique (Komatipoort) en Tanzania kunnen er kosten in rekening gebracht worden door een official of behulpzame burger. Niet altijd is duidelijk of deze bedragen ook werkelijk 'officiële' heffingen zijn. Hierbij is het zaak goed op te letten en bij twijfel niet direct akkoord te gaan met mogelijke aditionele kosten voor verzekeringen of andere documenten. Doe ook alle documentatie zelf en laat u niet helpen door iemand die daar geld voor vraagt aan de grens. Niet zelden komt het voor dat iets dat USD 30 kost voor USD 130 verkocht wordt als behulpzame dienst (Beitbridge borderpost). Boetes worden ook regelmatig uitgedeeld door agenten in bijvoorbeeld Zimbabwe voor zogenaamd missende reflectoren of andere zaken die ontbreken. De grensovergangen naar Zimbabwe en Mozambique kosten vaak ook meer tijd, reken op 2-4 uur. 

Op de website van de South African AA staat een uitgebreide lijst met cross border informatie en kosten.

Zie deze link met informatie per land.

4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis